Utolsó kommentek:

Szalánczi Viktória 2021.02.23. 13:37:32

@Brendel Mátyás: Mireille, a könyv szerzője az alábbiakban látja a boldog táplálkozás titkát, amint az az eddigi és a soon következő blogbejegyzésekből ki is derül: változatos táplálkozás, mozgás (ha nem szobabicikli, akkor legalább lépcsőzés lift helyett és gyalog a munkahelyre), kis adagok, plusz élvezzük az életet. Ez nagyjából egybe esik azzal, amit Ön megfogalmazott. És igen, a későbbiekben lesz szó testedzésről - francia nő módjára.

Praktikus szétválasztani a sűrűjét a levétől, mert ha éhes, eszik a sűrűjéből, ha csak szomjas, ihat a levéből. Természetesen ez nem zárja ki, hogy sűrű levesként, nem szétválasztva is fogyasszuk.

Érdemes alaposan utánaolvasni, hogy milyen arányban múlik az elfogyasztott ételeken és a sporton a fogyókúrák sikere. Kb. 70-30% vagy 80-20%.

Azért remélem velünk marad és kipróbálja a mimózalevest, amit hamarosan felteszek.
További szép napokat!

Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész

Szalánczi Viktória 2021.02.23. 13:29:10

@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás! lehet, hogy Ön ismeri a póréhagyma és a belőle készült leves jótékony hatását, de egészen biztos vagyok benne, hogy van olyan, akinek ez újdonság.

Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2021.02.23. 13:05:04

A boldog táplálkozás "titka", hogy azt eszel, ami jól esik. Ettől leszel boldog. Lehet, hogy hosszú életű nem, de az egy totál másik kérdés. Másrészt kb 50 éves korig egészséges lehetsz, ha azt eszel, amit akarsz, de eleget sportolsz. Emellett még boldog is.

50 éves kor alatt tehát a sport az egészséges és bolgog élet titka. 50 év felett esetleg lehet egy kicsit odafigyelni arra, hogy mit eszel, de a sport itt is fontosabb.

Teljesen felesleges ennyit filózni azon, hogy mit egyél, csak boldogtalan leszel!

Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2021.02.23. 13:04:40

ja, és a póréhagymaleves simán nem egy nagy titok, ahogy a hal póréhagymával sem. ezen sem kell annyit agyalni. a léleszűrés és külön evés meg kifejezetten körülményes hülyeség.

Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész

Szalánczi Viktória 2015.04.03. 17:21:22

@Cristalline: Szia Cristalline!
Nem próbáltam még céklával, de ha elég apróra vágod, biztosan nem marad nyers. A fűszerek közül céklához a következőket ajánlom, ezeket kombináld ízlésetek szerint, em feledve a kevesebb több elvét: torma, gyömbér, kakukkfű, borsikafű, citromfű, köménymag, fokhagyma, só, bors, esetleg bazsalikom, oregano.
Ha kipróbálod céklával, mindenképp szeretnék beszámolót tőled!
Kellemes húsvétolás és sok kölnit, hogy el ne hervadj!

Bejegyzés: Gyömbéres cukkini kenyér

Cristalline 2015.04.03. 11:49:52

Szia Viki!
Próbáltad ezt a receptet céklával? Szerinted ugyanolyan finom lehet belőle, mint cukkinivel?

Bejegyzés: Gyömbéres cukkini kenyér

Szalánczi Viktória 2013.04.18. 19:33:10

@rezsoatya: De, ahogy írtam is, a hozzáadott vaj optimális esetben megakadályozza a leragadást. De ugye vannak az extrém esetek - ezért adtam ezt a tippet. Én sem szoktam olajozni a serpenyőt, max az első palacsinta előtt.

Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta

Szalánczi Viktória 2013.04.18. 19:28:55

@Bejgli: Ez a palacsi tényleg nagyon fincsi! Ha ez is leverte a biztosítékot nálad, ideje, hogy ellenőrizd, minden rendben van-e az áramköröddel! :-) További szép napot!

Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta

Szalánczi Viktória 2013.04.18. 19:22:15

@Commander Taapos:
Szia!
Ej, nem gondoltam, hogy ezek a rövidítések olyan ádáz ellenségeknek bizonyulnak majd, hogy megfutamodásra kényszerítik a blog olvasóit! :-) Részemről ugyanolyan játékosság, mint részedről az, hogy az á betűt 2 a-val helyettesíted a nevedben, de attól még Tápos maradsz. :-) Az előítéletektől való megszabadulás nyitottá tesz minket és ezáltal számos pozitív élménnyel gazdagíthat!

Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta

rezsoatya (törölt) 2013.04.18. 16:50:32

@Bejgli: idezni csak pontosan: "palacsi" :D

Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta

Bejgli 2013.04.18. 10:50:10

A zöldtöltis palcsi nálam is kiverte a biztosítékot, de a recept maga ígéretes :)

Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta

rezsoatya (törölt) 2013.04.18. 10:15:48

@Commander Taapos: Commancsi Taapcsi! Most ez a trendcsi! :D

a poszthoz: az olvasztott vaj nem segít a leragadáson? Mert én kevés étolajat szoktam a palacsintatésztához keverni és csak az első előtt kenem ki halványan a palacsinta sütőt, s soha nem ragad le a tészta. Akkor nincs végig az ezzel járó macera...
Eddig csak spenótosat csináltam, de a többi is jó ötlet, ki is próbálom!
(hirdetés: Csalán szedéshez reumás nagyanyót keresek!) :D

Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta

Commander Taapos 2013.04.18. 09:33:26

Még érdekelt is volna a cikk, de a "zöldtöltis palcsi" kifejezés megfutamodásra kényszerített...
Miért kell ezt?

Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta

Szalánczi Viktória 2012.12.15. 20:45:32

@Ancsuszka: Ó, no lám, a jó bornak nem kell cégér, a híre terjed magától is! Remélem ízlik!

Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény

Szalánczi Viktória 2012.12.10. 11:00:03

@G.Z.: Nagyon örülök, hogy ízlett a süti! Én is ugyanezekkel a szavakkal tudnám jellemezni, de talán annyire nem zsíros, mint a vajkrémes társai!

Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény

G.Z. 2012.12.09. 12:36:58

Megcsináltam, isteni lett. Tiszta ízek, semmi túlbonyolítás, habkönnyű zsírbomba. :)

Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény

Szalánczi Viktória 2012.12.08. 16:42:28

@world2.0: Köszi az észrevételt, tényleg kimaradt a tojásfehérje, pótolva. A felvert fehérje belekeverése a tésztába általában az utolsó mozzanat, azért, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Próbáld minél finomabban, lassabban összekeverni. A tésztának közepes sűrűségűnek kell lennie, amit ha beleöntsz a formába, némi rásegítéssel magától elsimul, de nem folyik. Remélem segítettem. Szép napot!

Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény
süti beállítások módosítása