@Brendel Mátyás: Mireille, a könyv szerzője az alábbiakban látja a boldog táplálkozás titkát, amint az az eddigi és a soon következő blogbejegyzésekből ki is derül: változatos táplálkozás, mozgás (ha nem szobabicikli, akkor legalább lépcsőzés lift helyett és gyalog a munkahelyre), kis adagok, plusz élvezzük az életet. Ez nagyjából egybe esik azzal, amit Ön megfogalmazott. És igen, a későbbiekben lesz szó testedzésről - francia nő módjára.
Praktikus szétválasztani a sűrűjét a levétől, mert ha éhes, eszik a sűrűjéből, ha csak szomjas, ihat a levéből. Természetesen ez nem zárja ki, hogy sűrű levesként, nem szétválasztva is fogyasszuk.
Érdemes alaposan utánaolvasni, hogy milyen arányban múlik az elfogyasztott ételeken és a sporton a fogyókúrák sikere. Kb. 70-30% vagy 80-20%.
Azért remélem velünk marad és kipróbálja a mimózalevest, amit hamarosan felteszek.
További szép napokat!
@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás! lehet, hogy Ön ismeri a póréhagyma és a belőle készült leves jótékony hatását, de egészen biztos vagyok benne, hogy van olyan, akinek ez újdonság.
A boldog táplálkozás "titka", hogy azt eszel, ami jól esik. Ettől leszel boldog. Lehet, hogy hosszú életű nem, de az egy totál másik kérdés. Másrészt kb 50 éves korig egészséges lehetsz, ha azt eszel, amit akarsz, de eleget sportolsz. Emellett még boldog is.
50 éves kor alatt tehát a sport az egészséges és bolgog élet titka. 50 év felett esetleg lehet egy kicsit odafigyelni arra, hogy mit eszel, de a sport itt is fontosabb.
Teljesen felesleges ennyit filózni azon, hogy mit egyél, csak boldogtalan leszel!
ja, és a póréhagymaleves simán nem egy nagy titok, ahogy a hal póréhagymával sem. ezen sem kell annyit agyalni. a léleszűrés és külön evés meg kifejezetten körülményes hülyeség.
@Cristalline: Szia Cristalline!
Nem próbáltam még céklával, de ha elég apróra vágod, biztosan nem marad nyers. A fűszerek közül céklához a következőket ajánlom, ezeket kombináld ízlésetek szerint, em feledve a kevesebb több elvét: torma, gyömbér, kakukkfű, borsikafű, citromfű, köménymag, fokhagyma, só, bors, esetleg bazsalikom, oregano.
Ha kipróbálod céklával, mindenképp szeretnék beszámolót tőled!
Kellemes húsvétolás és sok kölnit, hogy el ne hervadj!
@rezsoatya: De, ahogy írtam is, a hozzáadott vaj optimális esetben megakadályozza a leragadást. De ugye vannak az extrém esetek - ezért adtam ezt a tippet. Én sem szoktam olajozni a serpenyőt, max az első palacsinta előtt.
@Bejgli: Ez a palacsi tényleg nagyon fincsi! Ha ez is leverte a biztosítékot nálad, ideje, hogy ellenőrizd, minden rendben van-e az áramköröddel! :-) További szép napot!
@Commander Taapos:
Szia!
Ej, nem gondoltam, hogy ezek a rövidítések olyan ádáz ellenségeknek bizonyulnak majd, hogy megfutamodásra kényszerítik a blog olvasóit! :-) Részemről ugyanolyan játékosság, mint részedről az, hogy az á betűt 2 a-val helyettesíted a nevedben, de attól még Tápos maradsz. :-) Az előítéletektől való megszabadulás nyitottá tesz minket és ezáltal számos pozitív élménnyel gazdagíthat!
a poszthoz: az olvasztott vaj nem segít a leragadáson? Mert én kevés étolajat szoktam a palacsintatésztához keverni és csak az első előtt kenem ki halványan a palacsinta sütőt, s soha nem ragad le a tészta. Akkor nincs végig az ezzel járó macera...
Eddig csak spenótosat csináltam, de a többi is jó ötlet, ki is próbálom!
(hirdetés: Csalán szedéshez reumás nagyanyót keresek!) :D
@world2.0: Köszi az észrevételt, tényleg kimaradt a tojásfehérje, pótolva. A felvert fehérje belekeverése a tésztába általában az utolsó mozzanat, azért, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Próbáld minél finomabban, lassabban összekeverni. A tésztának közepes sűrűségűnek kell lennie, amit ha beleöntsz a formába, némi rásegítéssel magától elsimul, de nem folyik. Remélem segítettem. Szép napot!
Szalánczi Viktória:
@Brendel Mátyás: Mireille, a könyv szerzője az alábbiakban látja a boldog táplálkozás titkát, amin... (2021.02.23. 13:37)A boldog táplálkozás titkai II. rész
Szalánczi Viktória:
@Cristalline: Szia Cristalline!
Nem próbáltam még céklával, de ha elég apróra vágod, biztosan nem ... (2015.04.03. 17:21)Gyömbéres cukkini kenyér
Szalánczi Viktória:
@rezsoatya: De, ahogy írtam is, a hozzáadott vaj optimális esetben megakadályozza a leragadást. De... (2013.04.18. 19:33)Zöldtöltelékes palacsinta
Szalánczi Viktória 2021.02.23. 13:37:32
Praktikus szétválasztani a sűrűjét a levétől, mert ha éhes, eszik a sűrűjéből, ha csak szomjas, ihat a levéből. Természetesen ez nem zárja ki, hogy sűrű levesként, nem szétválasztva is fogyasszuk.
Érdemes alaposan utánaolvasni, hogy milyen arányban múlik az elfogyasztott ételeken és a sporton a fogyókúrák sikere. Kb. 70-30% vagy 80-20%.
Azért remélem velünk marad és kipróbálja a mimózalevest, amit hamarosan felteszek.
További szép napokat!
Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész
Szalánczi Viktória 2021.02.23. 13:29:10
Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész
Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2021.02.23. 13:05:04
50 éves kor alatt tehát a sport az egészséges és bolgog élet titka. 50 év felett esetleg lehet egy kicsit odafigyelni arra, hogy mit eszel, de a sport itt is fontosabb.
Teljesen felesleges ennyit filózni azon, hogy mit egyél, csak boldogtalan leszel!
Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész
Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2021.02.23. 13:04:40
Bejegyzés: A boldog táplálkozás titkai II. rész
Szalánczi Viktória 2015.04.03. 17:21:22
Nem próbáltam még céklával, de ha elég apróra vágod, biztosan nem marad nyers. A fűszerek közül céklához a következőket ajánlom, ezeket kombináld ízlésetek szerint, em feledve a kevesebb több elvét: torma, gyömbér, kakukkfű, borsikafű, citromfű, köménymag, fokhagyma, só, bors, esetleg bazsalikom, oregano.
Ha kipróbálod céklával, mindenképp szeretnék beszámolót tőled!
Kellemes húsvétolás és sok kölnit, hogy el ne hervadj!
Bejegyzés: Gyömbéres cukkini kenyér
Cristalline 2015.04.03. 11:49:52
Próbáltad ezt a receptet céklával? Szerinted ugyanolyan finom lehet belőle, mint cukkinivel?
Bejegyzés: Gyömbéres cukkini kenyér
Szalánczi Viktória 2013.04.18. 19:33:10
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
Szalánczi Viktória 2013.04.18. 19:29:42
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
Szalánczi Viktória 2013.04.18. 19:28:55
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
Szalánczi Viktória 2013.04.18. 19:22:15
Szia!
Ej, nem gondoltam, hogy ezek a rövidítések olyan ádáz ellenségeknek bizonyulnak majd, hogy megfutamodásra kényszerítik a blog olvasóit! :-) Részemről ugyanolyan játékosság, mint részedről az, hogy az á betűt 2 a-val helyettesíted a nevedben, de attól még Tápos maradsz. :-) Az előítéletektől való megszabadulás nyitottá tesz minket és ezáltal számos pozitív élménnyel gazdagíthat!
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
rezsoatya (törölt) 2013.04.18. 16:50:32
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
Bejgli 2013.04.18. 10:50:10
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
rezsoatya (törölt) 2013.04.18. 10:15:48
a poszthoz: az olvasztott vaj nem segít a leragadáson? Mert én kevés étolajat szoktam a palacsintatésztához keverni és csak az első előtt kenem ki halványan a palacsinta sütőt, s soha nem ragad le a tészta. Akkor nincs végig az ezzel járó macera...
Eddig csak spenótosat csináltam, de a többi is jó ötlet, ki is próbálom!
(hirdetés: Csalán szedéshez reumás nagyanyót keresek!) :D
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
Commander Taapos 2013.04.18. 09:33:26
Miért kell ezt?
Bejegyzés: Zöldtöltelékes palacsinta
Szalánczi Viktória 2012.12.15. 20:45:32
Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény
Ancsuszka 2012.12.14. 16:23:00
Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény
Szalánczi Viktória 2012.12.10. 11:00:03
Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény
G.Z. 2012.12.09. 12:36:58
Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény
Ez a Nevem 2012.12.08. 16:43:11
Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény
Szalánczi Viktória 2012.12.08. 16:42:28
Bejegyzés: Mákkal pöttyözött, mandulával bolondított narancsos sütemény