Szószok a középkorból

 2012.08.04. 10:04

   A középkori ételek egyszerűek, fűszeresek, savanykásak voltak és nagyon kevés zsiradékkal készültek. A húst és a halat sütötték, grillezték, főzték, a pörkölteket még nem ismerték. A nagyobb darab húsokat nyársra húzták, és tűz fölött forgatták. Az étkezések…

Címkék: konyhatörténet francia recept

Középkori ráadás

 2012.08.04. 09:57

   Adós maradtam egy csöppnyi középkorral. Vétek lenne szó nélkül elmenni a végletesen rafinált (olykor morbid) tálalási módszerek mellett, mielőtt átnyergelnénk a reneszánsz korba. Jelenet egy korabeli bankettből  …

Címkék: konyhatörténet

Nizzai saláta két szólamban

 2012.07.31. 17:50

A született nizzai polgárok számára az igazi nizzai saláta (eredetileg salade nicoise) alapvetően paradicsomból, uborkából, paprikából, hagymából, főtt tojásból, olívabogyóból, tonhalból vagy! szardellából áll. Sohasem fordulhat elő benne a 2 halféle egyszerre, főtt…

Címkék: francia recept

süti beállítások módosítása