Szardellás paprikakrém

 2012.07.22. 22:33

  São Paulo olasz negyedeiben és a brazil otthonokban egyaránt nagy népszerűségnek örvend ez a kicsit csípős, szardellával dúsított paprikaszósz. Pizzériákban rendelés előtt hozzák ki az asztalra egy adag párolt padlizsán és pizzakenyérkék kísérőjeként, de családi…

Címkék: brazil nyitott konyha

  Amikor felajánlottam a főzésben-sütésben járatlan kolléganőmnek, hogy a konyhámban, a jelenlétemmel biztonságot adva készítsük el együtt azt a három brazil specialitást, amit a dél-amerikai államban töltött néhány év során a legszívesebben kóstolgatott, a sajtos…

Címkék: brazil

FRANKOGASZTRO – franciásan főzni frankó!   FRANKOGASZTRO – itt mindent megtalálsz, amit a francia gasztronómiáról tudni kell! Mondhatnám fellengzősen, és remekül is hangzana, de nem teszem, mert nem igaz. Mindent tudni valamiről nem lehetséges, mert minden, ami minket e…

Címkék: franciák gourmet gourmand

Középkori konyhaművészet

 2012.07.21. 14:40

Romulus Augustus, az utolsó római császár bukásával az i.sz. 5. században beköszöntött a 10 évszázadon átívelő, s egészen a XV. sz. végén tett „nagy felfedezések”, és az „újjászületés” hajnaláig tomboló középkor. Császárságok, királyságok, dinasztiák…

Címkék: középkor francia konyha története konyhatörténet

Sajtos puffancs Brazíliából

 2012.07.21. 14:14

Hozzávalók 14 mini puffancshoz: 60 ml olívaolaj vagy vaj 40 ml víz 40 ml tej 3 g só 135 g tápiókaliszt 3 gerezd reszelt fokhagyma 25 dkg könnyen reszelhető, olcsó sajt, nálam trappista 1 felvert tojás   Elkészítés: 1.…

Címkék: brazil sajt puffancs sajtpuffancs tápiókaliszt Nyitott Konyha

süti beállítások módosítása