Szardellás paprikakrém

 2012.07.22. 22:33

paprikakrém.jpg

 

São Paulo olasz negyedeiben és a brazil otthonokban egyaránt nagy népszerűségnek örvend ez a kicsit csípős, szardellával dúsított paprikaszósz. Pizzériákban rendelés előtt hozzák ki az asztalra egy adag párolt padlizsán és pizzakenyérkék kísérőjeként, de családi vagy baráti összejövetelek sem múlhatnak el nélküle, annyira szeretik. És ezen egyáltalán nem csodálkozom. Mi kanalaztuk magában, pirítóssal és legutóbb sütőben sült újburgonyára „locsolva”. 

Hozzávalók 4 főre:

 

0,5 kg piros kaliforniai paprika

0,5 dl paradicsompüré

Őrölt szerecsendió ízlés szerint

1 kk. babérlevél őrlemény

0,5 dl olívaolaj

Csípős paprikakrém ízlés szerint

Két gerezd fokhagyma

5 dkg összezúzott szardella

 

Elkészítés:

  1. A kaliforniai paprikát felaprítjuk, a paradicsompürével és a megtisztított fokhagymával turmixoljuk;
  2. A pépet, amit kapunk, fazékba öntjük és felfőzzük;
  3. Amikor kihűlt, szerecsendióval, babérral, pirospaprikával ízesítjük;
  4. Végül belekeverjük a villával szétzúzott szardellát és az olívaolajat.

 

Tipp:

A szardella önmagában sós, ezért kóstoljuk meg, mielőtt megborítanánk a sószórót!

Hűtőben akár egy hétig is eláll, de szerintem ezzel nem lesz gond!

Címkék: brazil nyitott konyha

A bejegyzés trackback címe:

https://frankogasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr934671812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Expatblog 2012.07.25. 23:39:46

Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni.

Szalánczi Viktória 2012.07.29. 21:30:03

@Expatblog: Kíváncsian várom a véleményedet!
süti beállítások módosítása